Els Costals és un equipament cultural municipal que té per objectiu posar la cultura i el coneixement a l’abast de tothom. És un centre viu, difusor i generador de cultura, i està al servei del teixit associatiu de Castellbisbal i de tota la ciutadania.

La seva vocació és oferir una programació diversa i de qualitat i està obert a noves propostes culturals. Feu-nos els vostres suggeriments i propostes aquí.

Aquesta activitat cultural es duu a terme en els següents espais: l’auditori, la biblioteca, l’Espai Foier i la sala d’exposicions o sala polivalent. També disposa d’un espai exterior, les grades, on es programen espectacles a l’aire lliure.

El centre cultural també disposa de magatzem amb una zona habilitada per a l’ús de les entitats, on cadascuna compta amb el seu propi espai.

La idea d’aquest centre neix a finals dels anys 90 quan s’inicia un ric debat que posa sobre la taula la necessitat de construir un equipament cultural d’una gran ambició. Es pensa en un nou equipament amb espais amplis, moderns i de qualitat i, molt especialment, en una nova biblioteca. Després d’uns anys de processos, consultes, projecte i execució, l’any 2011 s’inaugura el Centre Cultural Els Costals.

Els costals és el nom amb el qual es coneixia popularment l’indret on va ser construït el centre cultural: uns terrenys on antigament es guardaven feixos de llenya, anomenats costals, que servien per fer anar el forn per coure el pa.

L’any 2021, per al 10è aniversari, es va fer un acte de celebració amb la intenció de posar en relleu el pòsit que des del seu naixement ha anat deixant en l’entramat cultural de Castellbisbal. Un dels elements protagonistes de la festa va ser aquest vídeo commemoratiu, que va projectar-se en una de les façanes de l’edifici.

Auditori

L’auditori té per finalitat principal difondre i promocionar la cultura a través de les diferents expressions artístiques. Amb aquesta voluntat, ofereix en la seva programació espectacles de teatre, dansa, circ, cinema, actuacions musicals i altres propostes artístiques i esdeveniments culturals amb el propòsit d’oferir una programació diversa i de qualitat per a públic de totes les edats.

Amb l’objectiu de promocionar la cultura que es fa a Castellbisbal, l’espai acull també propostes culturals d’entitats, associacions, centres educatius i artistes del poble.

Consta de 392 places repartides entre una zona de platea, una d’amfiteatre, una llotja —que acull les places per a persones amb mobilitat reduïda— i un escenari de 406,95 m².

Sala d’exposicions

La sala d’exposicions, amb una superfície de 311,45 m², compta amb elements tècnics per dotar-la de gran flexibilitat per adequar l’espai a gran varietat de formats expositius i activitats diverses.

Acull, durant tot l’any, una programació d’exposicions de temàtica molt diversa (fotografia, difusió del patrimoni, arts visuals, cooperació…) organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions. També fa funcions de sala polivalent.

Espai Foier

L’Espai Foier ha anat evolucionant, esdevenint actualment un espai important en l’activitat d’Els Costals. En els darrers anys s’ha dotat de millores tècniques i d’equipament que permeten que en l’actualitat s’hi realitzin conferències, exposicions, actuacions musicals, teatre de petit format i diferents propostes que es succeeixen al llarg de l’any. És un espai molt utilitzat per institucions, entitats i associacions.

Biblioteca

La Biblioteca Josep Mateu i Miró és un servei públic municipal i gratuït que ofereix a tota la ciutadania l’accés a informació, coneixement, cultura, educació i lleure. És gestionada per l’Ajuntament de Castellbisbal en conveni amb la Diputació de Barcelona.

Està situada en un espai de 1.363 m² distribuïts en dues plantes i compta amb una programació regular d’activitats com ara tallers, hora del conte, clubs de lectura, conferències o visites d’autor.

Per fer ús de determinats serveis cal disposar del carnet de biblioteca. Per obtenir-lo, només cal portar el DNI o passaport. Es fa gratuïtament i al moment.

Podeu consultar les activitats, horaris i serveis a: www.castellbisbal.cat/biblioteca

Contacte

Av. Pau Casals, 16
08755 Castellbisbal
T. 93 772 38 83
info@elscostals.cat

Pàrking al mateix edifici.