Planeta robot

Els robots ja són aquí, han vingut per quedar-se, estan entre nosaltres i ens estan envaint, des de les rentadores, els rentavaixelles, els microones i les assecadores, passant per la Siri, Cortana i Alexa fins a la Thermomix. Poc a poc els robots acabarem essent nosaltres mateixos si no els desconnectem abans. Aquesta exposició mostra una petita sèrie de robots desconnectats. Amb quin d’ells t’identifiques?

L’artista

Sóc Francisco Fernández Garrido, veí de Castellbisbal des de l’abril del 1998. Analista programador, amb formació en producció per a cinema i televisió, documental musical, documental social i creatiu, producció i direcció de videoclips i formació en Teràpia Morfoanalítica.

Des que era un nen, tinc habilitat per a les manualitats i la creació; els qui em coneixen diuen que tinc el “do” de materialitzar tot el que penso. Sent infant, volia construir el Mazinger Z (famós robot de dibuixos animats dels anys 80) i cada dia li demanava al meu pare quan començaríem la seva construcció. En un petit traster, quan tenia entre 7 i 14 anys, construïa altaveus, feia dinosaures de fusta, circuits electrònics, un munt d’invents amb llums i motors elèctrics i aprenia electrònica amb les revistes Radiorama (internet no existia), tot això mentre escoltava la ràdio.

Ara, amb 47 anys, observo que continuo tenint l’esperit d’aquell nen que investigava, creava i que es diverteix fent-ho. Per a mi, la vida és creació i m’omple d’alegria tenir l’oportunitat de mostrar les meves creacions perquè, qui les observi, les toqui, les escolti i les senti, s’emocioni amb un simple somriure, s’animi o gaudeixi ni que sigui un segon.

A la meva trajectòria artística figuren creacions com altaveus Bluetooth, màquines recreatives dels anys 90, controladors d’àudio MIDI per a músics, multitud de feines en fusta com els troncs de l’exposició i, en el camp audiovisual, clips d’humor, curtmetratges, documentals, reportatges, videoclips i una emissora podcast d’humor.

Aquesta sèrie de robots va néixer quan estava pensant en la meva targeta de presentació; se’m va acudir buscar la imatge d’un robot i vaig pensar “si jo puc crear el meu propi robot!!“. Em vaig posar mans a l’obra i va néixer el primer, amb el nom “NIDEA” a l’exposició i, a partir d’aquí, no han parat de venir-me robots al cap perquè els construeixi. I crec que, després dels robots, ve alguna cosa més empenyent que encara no sé què és, ja veurem. Ara només espero que gaudeixis amb aquesta sèrie de robots reciclats.

Detalls

Dates Fins al 8 de gener de 2020
Lloc Aparador de la Sala d’Exposicions