Project Description

Lloc: Auditori

Concert operístic – La Traviata, Òpera Emoció
Adaptació de l’Òpera homònima de Giuseppe Verdi

Explica la història de Violetta Valery, distingida cortesana, que organitza una festa a casa seva a París per celebrar la recuperació de la seva salut. Allà coneix Alfredo Germont, un jove de família noble, que li declarà el seu amor. Violetta sorpresa el rebutja, encara que li ofereix una camèlia dient-li que li torni quan la flor s’hagi marcit.
S’enamoren apassionadament, i pocs mesos després, junts es retiren de l’estressant vida parisenca a una casa de camp propera a París. Per sostenir aquesta idíl·lica vida, Violetta ha anat venent les seves pertinences. Quan Alfredo ho descobreix, torna a París per rectificar la situació.
En la seva absència, el pare de l’Alfredo, visita a Violetta exigint-li que abandoni a Alfredo per conveniències socials. Violetta convenç l’ancià de la sinceritat del seu amor, però obeeix pel bé del seu estimat, se’n va de la casa i deixa escrita una carta frívola i cruel que provoca en Alfredo una tremenda desesperació.
A París Violetta acudeix a una festa que prepara la seva amiga Flora. A la festa també es presenta Alfredo i davant de tots els convidats tracta Violetta com a una cortesana, llençant-li els diners que ha guanyat en el joc pels “serveis prestats”. El seu pare avergonyit del comportament del seu fill, irromp a la festa i el renya. A la vegada, el Baró Douphol, acompanyant de Violetta, davant la indignació general el repta a duel.
Passa el temps i la tuberculosi que pateix Violetta està molt avançada. Rep una carta del pare d’Alfredo en la qual reconeix el seu sacrifici i espera que ella i el seu fill es puguin retrobar de nou.
En efecte, Alfredo torna i planegen junts un futur preciós lluny de tots, però ja és tard i Violetta mor als seus braços…

Activitat recomanada: per a tots els públics
Durada: 120 minuts

Intèrprets: Natasha Tupin (soprano), Carlos Cremades (tenor), Fernando Álvarez (baríton), Andrea Álvarez (piano), Gal Soler (actor)

Invitacions: En aquest web i a la taquilla d’Els Costals
Invitacions disponibles a partir del 8 d’agost