Project Description

Més de 80 anys després de l’assassinat de Federico García Lorca, el Teatre Akadèmia i Projecte Ingenu revisen una de les seves obres més mítiques per contrastar-ne la vigència i contemporaneïtat. Lorca és un clàssic i per això la tragèdia de Yerma esdevé un mirall capaç de dialogar i qüestionar el sentit del nostre present.

L’univers lorquià té uns trets comuns palpables: l’amor, el desig, el camí imposat, l’asfixia de la societat/família i la dona com a protagonista de moltes de les seves històries. És Yerma realment un clàssic? Si ho és, hauríem de ser capaços d’imaginar-la caminant entre nosaltres, responent amb les seves paraules els nostres dubtes, pors, incerteses. Ens l’estimaríem i l’odiaríem a la vegada. Cada situació, cada personatge, cada frase ens ressonaria com si ens la digués la parella, l’amant, una amiga o una mare.

Yerma ens resulta molt propera. Molt endins de nosaltres viu Yerma. Una Yerma que lluita per les mateixes il·lusions que tots nosaltres, dia a dia. L’autor: Federico García Lorca, poeta, dramaturg i prosista andalús conegut per la seva destresa en les arts plàstiques i la música. Com a dramaturg se’l considera un dels cims del teatre espanyol del segle XX. Escriu tant poesia com teatre i participa també en les escenificacions. El seu és un teatre de paraula però amb una gran càrrega simbòlica i  amb un joc constant amb les imatges generades des de l’escriptura.
 
 

Direcció: Marc Chornet

Producció: Projecte Ingenu i Teatre Akadèmia

Adaptació: Marc Chornet i Anna Maria Ricart

Intèrprets: Alba José, Martí Salvat, Xavier Torra, Ariadna Fígols, Isabel Soriano, Roser Tàpias, Cristina López

Durada: 90 minuts

Idioma: Castellà